Soutěž Seven Summits 2021

SEVEN SUMMITS – HÝBEJ SE A VYHRAJ!

Krokovací soutěž Seven Summits byla součástí 10. jubilejního ročníku Maratonu s roztroušenou sklerózou. Zdolali jste společně s námi 7 vrcholů světových kontinentů v průběhu 7 týdnů. Zkusili ujít tolik metrů, kolika jich dosahuje výška hory vyhlášené v daném týdnu, a ušli tak svůj vlastní maraton. Začali jsme nejvyšší horou Austrálie a Oceánie se 4 884 m a naším cílem bylo pokořit asijskou horu Mount Everest –  na kterémkoliv místě ujít minimálně 8 848 metrů. Do soutěže se zapojily desítky soutěžících, jsme nadšeni a máme z vašich výsledků ohromnou radost!

OSMÝ VRCHOL DO KORUNY PLANETY

Pro nadšence a velké vytrvalce jsme následně vyhlásili další výzvu, přidat do Koruny planety osmý vrchol. Více informací se dozvíte v článku Osmý vrchol do Koruny planety, výsledky výzvy pak najdete v článku Osmý vrchol zdolalo 52 týmů.

A na tyto maratonské novinky jsme navázali 1. dubna 2021 výzvou Turistické jaro s IMPULSem, kdy jste společně s námi urazili během tří měsíců cestu Českou republikou od Aše až po Zlín.

 

SEVEN SUMMITS

M, jako MaRS, mapa, mountain, meta a možnosti, které má každý někde jinde.

Pro někoho je výšlap na nejvyšší horu světa nepřekonatelný, a proto zapojte své rodinné příslušníky a přátele. Kdo může  zdolá horu v jednom dni, kdo nemá takovou kondici, zdolá horu v průběhu daného týdne. Přihlaste se každý, kdo má chuť se hýbat, není cílem se za každou cenu zničit, ale mít radost z toho, že jsem se na cestu vydal. Pravidelný pohyb je zejména pro pacienty s RS velice důležitý, načerpejte společně s námi novou energii!

K sedmému týdnu roku, tedy k výstupu na Kilimandžáro, na které jsme šplhali od 15. února 2021, se pojí jedna jedenáct let stará vzpomínka, již bychom rádi zmínili. V roce 2010 proběhla Expedice Kilimandžáro, které se zúčastnila pětičlenná skupina pacientů a 12ti členný doprovodný tým složený z lékařských odborníků a šerpů. Posláním expedice bylo motivovat pacienty, jejich rodiny a přátele k aktivnímu boji s nemocí, která je stejně těžká a dlouhá jako výstup na nejvyšší horu Afriky. Více o celé akci, kterou NFI podpořil coby partner, čtěte v naší výroční zprávě. Přečíst si můžete i unikátní deníkové zápisky z pera naší dlouholeté podporovatelky a RSkářky Aleny Filové Zedníčkové.

Krokovací soutěž byla spuštěna 25. ledna 2021.

    • zúčastnit se může kdokoliv, stačí se jen registrovat na e-mail: info@nfimpuls.cz, abyste byli zařazeni do výsledkové tabulky. Každá zpráva musí obsahovat předmět „SOUTĚŽ MaRS“, jméno a příjmení, e-mailovou adresu a nickname pod kterým budete zveřejněni na FB.
    • fotografie dosažených výsledků zasílejte do FB události „SEVEN SUMMITS – Hýbej se a vyhraj!“.
    • způsob sledování nachozených kroků je čistě na vás (doporučujeme mobilní aplikaci, chytré hodinky)
    • začátek soutěže je 25. ledna a konec 14. března 2021
    • vyhrává každý, kdo splní všech 7 týdenních výzev 
    • soutěžíme o maratonské předměty, které byly oceněny v soutěži Ceny Fóra dárců 2020
    • tři vylosovaní soutěžící navíc dostanou zdarma lekci cvičení ve studiu

Výsledková tabulka


Foto: Pixabay